جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا در تازهترین اظهارات خود گفته است که سرعت فروپاشی دولت پیشین افغانستان همه را غافل گیر کرد.
نخستوزیر کانادا، تاکید کردهاست که او سقوط حکومت پیشین افغانستان به رهبری اشرف غنی را پیش بینی میکرد، اما سرعت فروپاشی همه را غافلگیر کرد.
او همچنین گفتهاست که همراه با دیگر کشورها بالای طالبان فشار میآورند که جلو خروج افغانهای همکار نیروهای غربی را از افغانستان نگیرد.
نخست وزیر کانادا در مصاحبه با تلویزیون کانادایی گلوبل نیوز گفت که از صحبت با رهبران کشورهای دیگر دریافته است که هیچ کس انتظار نداشت اوضاع افغانستان به این زودی از کنترول حکومت بیرون شود.
او با اشاره به گزارشهای استخباراتی در مورد احتمال سقوط حکومت اشرف غنی گفت: “ما میدانستیم که این [سقوط] اتفاق میافتد، اما نمیدانستیم که با این شتاب رخ خواهد داد. هیچ کسی این را نمی دانست.”
به گفته او، حکومت کانادا میخواهد در ظرف دو سال آینده، ۴۰ هزار پناهنده افغان را بپذیرد. او اذعان کرد که این دوره زمانی میتواند برای برخی از پناهندگان خطرناک باشد.
گفتنی است که دولت افغانستان به رهبری محمد اشرف غنی، با ورود طالبان و فرار او از ارگ به تاریخ بیستوچهارم اسد سقوط کرد.


