
بیش از یک ماه و نیم است که آموزش دختران در افغانستان از سوی طالبان تا زمان نامعلوم متوقف است و دختران بالاتر از صنف ششم حق ندارند که به مکتب بروند.
درحالیکه این تصمیم واکنشها و اعتراضات زیادی را به همراه داشته است اما طالبان همچنان میگویند که تلاش میکنند تا شرایط مناسب درسی مطابق با «شریعت اسلامی» را برای آموزش دختران بالاتر از صنف ششم فراهم کند. اکنون ۴۶ روز از نرفتن دختران به مکتب میگذرد اما هنوزهم طالبان نتوانستهاند، مطابق «شریعت اسلامی» زمینهی آموزش را فراهم کنند.
نرفتن دختران به مکتب سبب شده است تا آسیه احمد و تیم «تیکلایف» بدنبال راهکاری بروند که دسترسی دختران افغانستان را به آموزشهای مکتب تسهیل کند.
آسیه و تیماش، اپلیکشن «اکادمی.اف» را ساخته که به صورت آنلاین کار میکند. او در گفتوگوی با فیروز صدیقی، خبرنگار خامهپرس گفته است که این اپلیکشن، برای دانشآموزان این قابلیت را فراهم میکنند که آنان در هرجا و هرمکانی که حضور داشته باشند، میتوانند درسهای شان را به صورت آنلاین تعقیب کنند.

به گفتهی آسیه، دانشآموزان میتوانند در «اکادمی.اف» برای شان صنفهای درستی و استادان دلخواه شان را انتخاب کنند.
آسیه گفت: « در این اپلیشکن هر کس میتواند برای خود صنف انتخاب کنند و همچنان میتوانند استاد دلخواه، تایم درس و مقدار فیس خود را نیز انتخاب کنند. محدودیت سنی ندارد هر کس میتوانید اشتراک کند، حتی خانمهای خانه نیز میتواند استفاده کنند.»
این اپلیکشن به زبانهای دری و انگلیسی فعال شده و شامل بخشهای اسلامی، هنر، مهارت، تجارت، حسابداری مالی، رشد فردی، مکتب، زبان و صحت و سلامتی است.
به گفتهی آسیه، این اپلیکشن تمامی مضمونهای درسی نصاب معارف افغانستان را نیز با خود دارد. او تأکید دارد که آنان در تلاش است تا بخش مکتب «اکادمی.اف» را به صورت رایگان طراحی کنند تا زمینه آموزش بیشتر برای دختران فراهم شود، زیرا با تسلط طالبان دختران حق ندارند به مکتب بروند.
او میگوید که آنان برای غنامندی «اکادمی.اف» تلاش کردند تا با وزارت معارف در تماس شوند اما موفق به این کار نشدند.

اکنون دختران در سراسر کشور تنها تا صنف ششم اجازه رفتن به مکتب را دارند و در ولایتهای انگشت شمار مکاتب به روی دختران صنوف هفتم تا دوازدهم باز است.
دیدبان حقوق بشر از طالبان خواسته است که به دختران اجازه تحصیل در سراسر افغانستان را بدهد، خواستی که بارها تکرار شده است.
طالبان میگویند که با تحصیل دختران مشکلی ندارند و آنان میتوانند پس از ایجاد یک طرح مشخص به مکتب بروند. طرحی که هنوز خبری از آن نیست.