خانهجهانعربستان برای نخستین‌بار مذاکرات مستقیم با ایران را تایید کرد

عربستان برای نخستین‌بار مذاکرات مستقیم با ایران را تایید کرد

یکی از مقام‌های وزارت امور خارجه عربستان تایید کرده است که ریاض و تهران برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای باهم گفت‌وگو کرده‌اند.

این نخستین بار است که یک مقام سعودی گفت‌وگوهای غیرعلنی میان مقام‌های ایرانی و عربستانی را تایید می‌کند.

رائد قرملی، سفیر و یکی از مدیران وزارت خارجه عربستان سعودی به خبرگزاری رویترز گفته است که هدف دو طرف از این گفت‌وگوها یافتن راهی برای کاهش تنش‌های منطقه‌ای هستند.

وی بیان داشته: «ما امیدواریم که مذاکرات موفقیت‌آمیز باشد، اما برای رسیدن به نتیجه بسیار زود است. ما شرایط را بر اساس عملکردی که قابل ارزیابی است، می‌سنجیم نه بر اساس گفتار.»

بار نخست برگزاری گفت‌وگوهای مستقیم و غیرعلنی میان ایران و عربستان از سوی روزنامه فایننشال تایمز، چاپ لندن گزارش شد و پس از آن یک مقام ایرانی برگزاری این مذاکرات را تایید کرد.

در همین حال برهم صالح، رئیس‌جمهور عراق سه روز پیش در نشست انستیتیوت بیروت که به صورت ویدیو کنفرانس برگزار شده بود، در زمینه مذاکرات تهران و ریاض گفته بود که بغداد بیش از یک بار میزبان گفت‌وگوهای ایران و عربستان سعودی بوده است.

هر چند این مقام وزارت خارجه عربستان سعودی جزئیات بیشتری در باره این مذاکرات ارایه نکرده است، اما خبرگزاری رویترز به نقل از منابع دیگر خود در منطقه، گزارش کرده که محور گفت‌وگوهای دو کشور در مورد یمن و برجام بوده است.

روابط تهران و ریاض در سال 2016 میلادی پس از حمله معترضان ایرانی به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در شهر مشهد به پایین‌ترین سطح خود رسید.

در آن زمان گروهی از معترضان ایرانی در شهرهای تهران و مشهد، پس از اعلام خبر اعدام شیخ نمر باقر النمر، به ساختمان سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد حمله کردند و وارد این دو ساختمان شدند.

پس از این رویداد عربستان سعودی روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع کرد و چند کشور عربی دیگر در منطقه نیز از این سیاست ریاض پی‌روی کردند.

نوشته های مرتبط

نظر دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

- اعلانات بازرگانی -spot_img

مطالب دیگر