خانهافغانستانوالی دایکندی و افرادش، یک فعال مدنی معلول را بارها تهدید کرده...

والی دایکندی و افرادش، یک فعال مدنی معلول را بارها تهدید کرده است

نوار صوتی‌ای در شبکه‌های اجتماعی پخش و نشر می‌شود که در آن محمد ضیا همدرد، والی دایکندی، یک فعال مدنی معلول را تهدید کرده است.

در نوار صوتی، والی دایکندی به محمد دانش، مسوول انجمن رشد معلولین دایکندی، تماس می‌گیرد و خود را معرفی می‌کند.

والی می‌گوید: «آقای دانش صیب! تو امروز همگی ره تقدیرنامه دادی. مه فکر موکونوم که تو کارای مغرضانه انجام میدی. مِیی (میایی) در مقر ولایت، سر والی هم یک گپ دیگه می‌زنی، اَه؟».

وقتی محمد دانش می‌پرسد «چگونه کارهای مغرضانه؟»، والی در جوابش می‌گوید: «امی کل ادارات ره تقدیرنامه میدی. معاونین ره [تقدیرنامه] بدی. فقط امی والی که از ولایت شمو نیسته، اونمو ره نتین. اِی کارای تو مغرضانه اس. دیگه مه تو ره نزدیک ولایت نمی‌لوم (نمی‌مانم). امی دست تو خلاص هر طرف که موری بورو. فامیدی یا نه؟».

مسؤول انجمن رشد معلولین دایکندی، می‌گوید: «والی صیب!‌ما کسایی که کار کده، اوگونا ره (آن‌ها را) تقدیر مونیم. او کسایی که [کار] نکده، چی‌رقم تقدیر کنیم؟». دانش اضافه می‌کند که شما در برنامه‌ی ما هم حاضر نشدید، چگونه شما را تقدیر می‌کردیم.

در ادامه‌ی نوار صوتی، آقای همدرد می‌گوید که چرا انجمن رشد معلولین، دو معاون والیِ حاضر در برنامه را تقدیرنامه می‌دهد، اما والی را نه. «تو مره قانون نشان میتی؟ دیگه ولایت بیِی (بیایی) که به خدا که ما می‌فاموم قد از تو».

قضیه تقدیرنامه از چه قرار است؟

محمد دانش، مسؤول انجمن رشد معلولین دایکندی، در گفتگوی تلفنی با خبرگزاری خامه پرس می‌گوید که قضیه مربوط به سوم دسامبر ۲۰۲۰، روز جهانی معلولین است. انجمن رشد معلولین دایکندی، در سوم دسامبر، محفلی را در سالن اجتماعات ولایت دایکندی برگزار کرده بود. در آخر محفل، به ادارات همکار معلولین و کسانی که در راستای تأمین حقوق معلولین کار کرده بودند، از سوی انجمن تقدیرنامه داده شده بود.

دانش می‌گوید در این برنامه محمد ضیا همدرد،‌ والی دایکندی، را نیز دعوت کرده بودند. اما او در برنامه حاضر نشده بود.

پس از ختم برنامه، اعضای انجمن و برگزارکنندگان محفل جمع شده و محفل را ارزیابی می‌کردند که والی دایکندی به محمد دانش تماس می‌گیرد و او را به‌خاطر ندادن تقدیرنامه، تهدید می‌کند.

آقای دانش می‌گوید پس از آن از شماره‌های ناشناس زیادی تهدید و اخطار دریافت کرده است که به باور او، افراد نزدیک به والی دایکندی استند.

والی: صدا مربوط به من نیست؛ عضو شورای ولایتی: است.

محمد ضیا همدرد، والی دایکندی، در گفتگوی تلفنی با خامه‌پرس از این نوار صوتی، اظهار بی‌خبری می‌کند و می‌گوید صدا مربوط به او نیست. «من در جریان نیستم».

اما آقای غیرت جواهری، وکیل شورای ولایتی دایکندی می‌گوید که صدا مربوط والی است و وقتی والی به دانش تماس می‌گیرد، او در همان جلسه بوده است. جواهری صحبت‌های آقای دانش را نیز تأیید کرد.

جواهری می‌افزاید که موضوع تهدید مسؤول انجمن معلولین را با خود والی در میان گذاشته و والی گفته است که در آن زمان، تحت تأثیر احساسات بوده است.

محمد ضیا همدرد به تاریخ ۲۵ ثور ۱۳۹۹، به اساس پیشنهاد اداره مستقل ارگان‌های محلی و حکم شماره ۴۴۳ رییس‌جمهور، به‌عنوان والی ولایت دایکندی گماشته شد.

نوشته های مرتبط

نظر دهید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

- اعلانات بازرگانی -spot_img

مطالب دیگر