تیمی متشکل از اعضای پارلمان بریتانیا و فعالان حقوق بشر روی وضعیت هزاره‌ها در افغانستان و پاکستان تحقیق می‌کند. این تیم در پی جمع‌آوری شواهدی است که جنایات احتمالی علیه این گروه قومی را فاش می‌کند.

این تیم فراخوان جمع‌آوری اطلاعات و نظریات را از طریق یک وب‌سایت به اشتراک گذاشته است که تا ۳۰ اپریل ادامه خواهد داشت.

حمیرا رضایی، یکی از اعضای این تیم به رسانه‌ها گفته که است هدف آنها بررسی وضعیت هزاره‌ها در پاکستان و افغانستان و جمع‌آوری شواهدی پیرامون حملات هدفمند، نسل‌کشی، جنایت‌ها علیه این اجتماع است.

در وب‌سایت منسوب به این تیم تحقیقاتی به نقل از کمیته‌ی منتخب روابط بین‌الملل و دفاع مجلس اعیان انگلیس آمده است که افزایش خشونت علیه هزاره‌ها چشم‌گیر است و آنها به دلایل قومی و فرقه‌ای‌شان مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

در گزارش این وب‌سایت همچنان آمده است که افزایش خشونت علیه هزاره‌ها خطر یک نسل‌کشی را نشان می‌دهد و این تیم در پی جمع‌آوری شواهدی است که رنج‌ها و جنایات تحمیل شده بر این جامعه را افشا می‌کند.

این تیم تحقیقاتی دلایلی که هزاره‌ها مورد ستم واقع می‌شوند را هویت قومی و مذهبی عنوان کرده است.

گفته شده که هزاره‌ها در افغانستان و پاکستان به خاطر هویت قومی و مذهبی‌شان از سوی طالبان و سایر شبه‌نظامیان هدف قرار گرفته‌اند.

خانم رضایی می‌گوید که شواهد جمع‌آوری شده کمک می‌کند که راه سخت رسیدن به عدالت در افغانستان و پاکستان هموار شود و یکی از اهداف این تحقیق نیز بررسی راه‌های کمک به جامعه‌ی هزاره و ارائه پیشنهادات است.

ضمن این، تیم تحقیق پارلمان بریتانیا گفته که حملات هدفمند علیه جامعه هزاره‌ها باید بررسی شود و میزان آسیب‌پذیری این جامعه نیازمند توجه فوری است.

حمیرا رضایی می‌گوید که نتیجه‌ی این تحقیق در اختیار پارلمان بریتانیا، سازمان ملل و سایر نهادهای جهانی قرار خواهد گرفت.

جامعه‌ی هزاره در افغانستان یکی از هدف‌های حملات هدفمند تروریستی طی سال‌های اخیر بوده است و فعالان حقوق بشر می‌گویند که این حملات مصداق بارز نسل‌کشی است.