
سازمان ملل متحد اعلام کرده که آنتونیو گوترش، دبیرکل این سازمان با سیدابراهیم رییسی، رییس جهمور ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در باره بحران افغانستان دیدار و گفتگو کرده است.
سخنگوی سازمان ملل متحد روزسهشنبه، بیستوهشتم سنبله با نشر خبرنامهای در صفحه ایکس گفته که محور گفتگویهای این دو مقام وضعیت افغانستان و یمن بوده است.
در خبرنامهی سازمان ملل آمده است که در این دیدار روی موضوعات چون بحران افغانستان و یمن، روابط سازنده منطقهای و توافق برجام بحث صورت گرفته است.
بر اساس گزارشها گوترش از مقامهای ایرانی خواسته تا از رعایت حقوق زنان و دختران در این کشور اطمینان دهد.
قرار است هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد هفته سهنشنبه، آینده با حضور بیش از رهبران ۱۹۰ کشور در نیویارک برگزار شود.
براساس گزارشها این نشست با شعار «احیای مجدد اعتماد و احیای همبستهگی جهان و تشدید اقدامات حکومتها در تطبیق آجندای سال ۲۰۳۰ برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار» برگزار خواهد شد.
همچنین تغییرات اقلیمی، وضعیت اوکراین، حقوق بشر، امنیت دریایی، بحرانهای بشر دوستانه در افغانستان، افریقا و امریکا لاتین و بحرانهای مهاجرت از موضوعات دیگر مورد بحث در این نشست گفته شده است.
این در حالی است که دفتر نمایندگی سازمان ملل نیز در آستانه نشست هفته آینده شورای امنیت نمایندگی سازمان ملل در افغانستان از دیدار رزا اوتونبایوا، نماینده ویژه این سازمان با امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه امارت اسلامی خبر داده است.
نماینده این سازمان تاکید کرده که سازمان ملل متحد از شنیده شدن صدای همه افغانها در این نشست اطمینان داده است.