رامشه انگیز در کارگاه نقاشی‌اش در پل سرخ

رامشه انگیز، دختری که در نزدیکی چهارراهی پل سرخ یک کارگاه نقاشی دارد. او هر روز بعد از ظهر، در کارگاه خود تابلوهایی را نقاشی می‌کند که مجموع آنها آرمان‌شهر کوچکی از رنگ، طبیعت، شادی، آب و امید را تشکیل می‌دهد؛ اجزایی که در زندگی این‌روزهای مردم افغانستان یافت نمی‌شود.

رامشه در نقاشي‌هایش از رنگ‌های روشن استفاده می‌کند. تابلوهایی که او کار کرده ترکیبی است از رنگ سبز طبیعت، آبی آسمان و سفیدی خاصی که برخورد نور با سطح آب را بازتاب می‌دهد. ملایمت و ناترالیسم خاصی که در تابلوهای او مشاهده می‌شود و بیننده را به خود جلب می‌کند کاملا در تضاد با واقعیت‌های موجود است. و این دلیلی است که این کارگاه را برای هنرجویان به مکان خاصی که از آن آٰرامش ساطع می‌شود تبدیل می‌کند.

در این کارگاه هنری، بسیاری از دختران برای آموزش نقاشی می‌آیند. یکی از دانشجویان سال سوم فلسفه و جامعه‌شناسی دانشگاه کابل به نام ملکه حبیب نیز در این کارگاه مشغول آموزش نقاشی است. او می‌گوید هنر به انسان حس آرامش می‌دهد. بعد از بسته شدن دانشگاه‌ها، تنها هنر است که او را آرام می‌کند و امیدواری‌اش به آینده را زنده نگه‌می‌دارد.

ملکه حبیب، دانش‌جوی رشته فلسفه دانشگاه کابل

ملکه حبیب می‌گوید وقتی از درس و برنامه‌های درسی‌اش عقب می‌ماند، احساس ناراحتی می‌کند. اما او همیشه سعی می‌کند با تلاش خود به آن حس پاسخ دهد و نمی‌گذارد این احساس ناامیدی او را به انسانی تبدیل کند که از جامعه دور و منزوی است.. این مشکلات او را به تلاش بیشتر و داشتن اراده و همت بلند تشویق می‌کند تا موانع را برطرف کند و به هدف خود برسد.

رامشه انگیز می‌گوید که او گاهی ظرافت‌های ساخته شده توسط انسان‌ها را می‌بیند و این ظریف‌کاری‌ها توجه او را جلب می‌کند. او دید خاصی به زندگی و پدیده‌های موجود دارد. به راحتی با اشیاء ارتباط برقرار می‌کند و کار با رنگ و تصویر کردن آنچه که می‌بیند یا آنچه که احساس می‌کند را دوست دارد. احساس و اشتیاق او به زیستن در آثاری که خلق کرده مشاهده می‌شود و این نوع هنرمندانه‌ی فرافکنی شیرازه‌ی تابلوهای او را تشکیل می‌دهد.

او فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه کابل است و در کنار آن تحصیلات اش را در یکی از دانشگاهای خصوصی در رشته طب دندان نیز تمام کرده است. بانو رامشه در یکی از انستیتیوت‌ها در بخش طبی تدریس می‌کند و بیشتر از سه سال است که فعالیت‌های هنری را شروع کرده است.

در کنار آموزش نقاشی، این کارگاه هنری فضایی ایمن و محافظه‌کارانه را برای دختران و پسران فراهم می‌کند. به عنوان یک مکانی که خلاقیت و هنر برتری دارد، این کارگاه امکان ارتباط و تعامل بین جوانان را فراهم می‌کند و آنها را به تبادل ایده‌ها و تجربیات هنری تشویق می‌کند.

تلاش ملکه حبیب برای پیشرفت در هنر و تحصیلات، نشان می‌دهد که علاقه‌مندان هنر قادر به شکل‌دهی به آینده خود هستند و می‌توانند با استفاده از هنر و خلاقیت خود، در شرایط سخت و پیچیده نیز به موفقیت دست یابند.