
کمیته بینالمللی نجات با نشر گزارشی اتحادیه اروپا را به «غفلت خیرهکننده» در برابر پناهجویان افغانستان متهم کرده افزوده که مهاجران افغانستان دو سال میشود که راههایی امنیت در اتحادیه اروپا ندارند.
گاردین به نقل از کمیته بینالمللی نجات روزچهارشنبه، دهم جوزا با نشر گزارش اتحادیه اروپا را به غفلت بیسابقه نسبت به پناهجویان افغانستان متهم کرده است.
بر اساس گزارش نشر شده اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ تنها ۲۷۱ هزار پناهجوی افغانستان را اسکان داده که این میزان ۰.۱ درصد این آمار نشان می دهد که نیاز به حمایت دایمی دارند.
کمیته بین المللی نجات با انتقاد تند از کارکرد اتحادیه اروپا در قبال پناهجویان افغانستان تاکید کرده که کشورهای عضو اتحادیه اروپا «بهطور مداوم» در اجرای وعدههای قانونی اسکان مجدد شکست خوردهاند و بسیاری از افغانهایی را که به مرزهای اتحادیه اروپا رسیدهاند، دوباره «آسیبپذیر» کردهاند.
بر اساس گزارش، مهاجران افغانستان که پس از سقوط کابل پناهندگان شدهاند از سوی هیج کشور اسکان داده نشده و بسیاری از آنها در شرایط دور افتاده »زندان مانند» در اردوگاههای جزایر یونان گیر افتادهاند.
در همین حال نویسندگان این گزارش تاکید کردهاند که بیش از ۹۰ درصد از پناهجویان افغانستان که از سوی تیمهای سلامت در لسبوس و آتن حمایت می شونددر برابر علایم گسترده اظطراب و۸۶ درصدی افسردگی قرار دارند.
دیوید میلیبند، رییس کمیته بین المللی نجات گفته است « این گزارش بی توجهی سرسام آور از افغانها توسط کشورهای عضو اتحادیه اروپا را نشان می دهد، که آنها را در هر مرحله از سفر آنها در جستجوی محافظت در معرض خطر قرار می دهد.»
به گفته او اداره احصاییه ملی آلمان اعلام کرده بود که در سال ۲۰۲۲ بیش از ۲۶ هزار اتباع افغانستان را در این کشور ثبت کردهاند.
کمیته بین المللی نجات افزوده در حالی که اتحادیه اروپا بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ بیش از ۴۱ هزار پناهجوی افغانستان را پذیرفته اما این آمار در پذیرش پناهجویان ناکافی است.
بر بنیاد ادعا این کمیته حتی یک نفر نیز تحت طرحی که آلمان در سال ۲۰۲۱ برای اسکان مجدد ۱۰۰۰ افغان در ماه ایجاد کرده بود، وارد نشده است، در حالی که ایتالیا فقط نیمی از پناهندگانی را که وعده داده بود پذیرفته است.
در ادامه کمیته بین المللی نجات از کشورهای اتحادیه اروپا خواسته که تا پنج سال آینده ۴۲ هزار و ۵۰۰ پناهجوی افغانستان را اسکان مجدد دهند.
این در حالی است که پیش از این دهها پناهجوی افغانستان با طی نمودن مسیر های دشوار در مرز با کشورهای اروپایی رسیده و در بیسرنوشتی قرار دارند.
هفتهگذشته نیز اجساد ۱۸ پناهجوی افغانستان که در مسیر رسیدن به اتحادیه اروپا در بلغارستان جان باخته بودند به کشور منتقل شد.