در ادامه واکنش‌های جهانی به ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان، کاملا هریس، معاون رییس جمهور امریکا نیز گفته که بخاطر این محرومیت طولانی مدت «متاسف» است.

معاون رییس جمهوری امریکا روز گذشته، چهارم حمل با نشر توییت از ممنوعیت آموزش دختران در افغانستان برای دومین سال ابراز تاسف کرده و نوشته که «من به خاطر ممنوعیت حضور دختران در مکتب متوسطه در افغانستان و ممنوعیت تحصیل در دانشگاه برای زنان افغان بسیار متأسفم.»

خانم هریس همچنان افزوده که «ما هرگز از دفاع از حقوق زنان و دختران در سراسر جهان دست نخواهیم کشید.»

از سوی هم ممنوعیت دختران از آموزش برای دومین سال با واکنش‌های جهانی از جمله صندوق پیشتبانی از کودکان سازمان ملل ( یونیسف) زلمی خلیل زاد، نماینده پیشین امریکا برای افغانستان، سفارت جاپان در کابل، مارکس پوتزل، معاون یوناما در افغانستان، انتونی بیلکن، وزیر خارجه امریکا رو به رو شده است.

در همین حال رینا امیری، نماینده ویژه امریکا در بخش زنان و حقوق بشر افغانستان گفته است زنان افغان رهبر هستند آن‌ها مقاوم بوده و برای حقوق خود می جنگند. جهان باید این را بداند که حالت و اوضاع زنان افغان ناامید کننده است.

همچنین مارکس پوتزل، نماینده سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا امارت اسلامی خواهان بازگشایی مکاتب دختران شده و از امارت اسلامی خواسته تا تمام سیاست ‌های تبیعض آمیز علیه زنان و دختران را متوقف کنند.

او می افزاید منع زنان از آموزش در افغانستان نه تنها که مانع از آرمان ‌های نیمی از جمعیت افغانستان می شود، بلکه صدمات زیادی به این کشور وارد می کند.

پیش از این نیز همزمان با آغاز سال جدید تعلیمی افغانستان آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا گفته بود جهان تا زمانی با امارت اسلامی تعامل نخواهد کرد که آنها حقوق زنان و دختران را رعایت نکنند.

با این حال سال تعلیمی ۱۴۰۲ هجری خورشیدی به روزچهارشنبه با نواختن زنگ لیسه امانی برای پسران بدون حضور دختران آغاز شده و هنوز هیج فرمانی مبنی بر بازگشای مکتب‌های دختران وجود ندارد.