
منیر اکرم، نماینده پاکستان در سازمان ملل بهخاطرات اظهاراتش مبنی بر اینکه ممنوعیت آموزش و کار زنان در افغانستان ربطی به دین نداشته و ناشی از فرهنگ خاص پشتونهای افغانستان دانسته بود، عذر خواهی کرد.
اکرم ناوقت روز جمعه، چهاردهم دلو با نشر توییتی نگاشته است که حرفهایش بازتاب دهنده موقف دقیق پاکستان نیست و از آنچه در مورد وضع محدودیت زنان و دختران در افغانستان گفته است، عذرخواهی میکند.
او نوشته است: «من اشتباه گفتم و سخنان من دقیقا موضع پاکستان را منعکس نمیکند. من برای فرهنگ پشتون احترام عمیقی قائل هستم. محرومکردن زنان و دختران از دسترسی به آموزش نه اسلامی است و نه فرهنگ پشتون.»
منیر اکرم، نمایندهی پاکستان در سازمان ملل دو روز پیش در یک نشست این سازمان گفته بود که منع آموزش و کار زنان توسط حاکمان فعلی افغانستان جنبه دینی ندارد، بلکه ناشی از فرهنگ خاص پشتونهای افغانستان است.
اکرم در نشستی پیرامون وضعیت بشری در افغانستان در مقر سازمان ملل متحد گفت: «به نظر من، محدودیتهایی که از سوی حکومت موقت افغان بر زنان وضع شده بیشتر برخاسته از دید دینی نبوده، بلکه از فرهنگ عجیب و غریب پشتونها است.»
او اضافه کرد که فرهنگ پشتونها ایجاب میکند که زنان باید در خانهها نگهداری شوند و به گفتهٔ او این واقعیتی از فرهنگ افغانستان بوده که از صدها سال به اینسو ادامه داشته است.
این اظهارات او واکنشبرانگیز شد. نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل گفته است که وضع محدودیت علیه زنان و دختران افغانستان فرهنگ طالبان است و ربطی به فرهنگ افغانستان ندارد.
شماری از پشتونهای افغانستان و پاکستان نیز به این اظهارات اکرم واکنش نشان دادهاند.
شاهمحمود میاخیل، معاون وزارت دفاع افغانستان در حکومت پیشین اظهارات اکرم را «شرمآور» خوانده و او را به «بازی با کارت قومی» متهم کرده است.
افراسیاب ختک، سناتور پیشین خیبرپختونخواه پاکستان نیز این اظهارات را «توهین به پشتونها» خوانده و از اکرم پرسیده است: «آیا پاکستان اکنون بهعنوان نمایندهی طالبان عمل میکند؟»