
نشریه هیل (THE HILL) مقالهای از مارک ویتینگتون، نویسنده مشهور اکتشافات فضایی را منتشر کرده و او در این نوشته توضیح میدهد که ماهواره استارلینک ایلان ماسک میتواند به زنان و دختران افغانستان که از تحصیل محروم شدهاند کمک کند.
ایلان ماسک یک کارآفرین میلیاردر و بنیانگذار و مدیر عامل اسپیس ایکس است. استارلینک گروهی از ماهوارهها است که ارتباطات اینترنتی، صوتی و متنی را مستقیماً از فضا فراهم میکند و نحوه برقراری ارتباط مردم با یکدیگر را متحول کرده است. این پروژه در سال 2019 توسط اسپیس ایکس با موفقیت آغاز شد.
سیستم Starlink امکان دسترسی به اینترنت پرسرعت در مناطق دور افتاده را بدون نصب ابرزارهای خاص فراهم میکند.
این نویسنده اکتشافات فضایی همچنان نوشته که افغانستان اکنون در وضعیتی قرار دارد که بیش از همه به استارلینگ نیاز دارد. او در ادامه توضیح میدهد که چنین وضعیتی در افغانستان نتیجه خروج ناگهانی نظامیان ایالات متحده از افغانستان است.
مارک ویتینگتون در ادامه نوشته است: «استارلینک میتواند زمینه دسترسی به اینترنت را در مناطق روستایی افغانستان فراهم کند و این سیستم میتواند تمام افغانستان را به یک مکتب آنلاین تبدیل کند که برای طالبان، اگر امکان پذیر نباشد، متوقف کردن آن مشکل خواهد بود».
او فعال کردن انترنت ماهوارهای استارلینگ را در افغانستان «بهترین گزینه» کرده که میتواند زنان و دختران افغانستان را جهان در ارتباط نگه دارد و به این ترتیب، زنان و دختران افغانستان از انزوایی که بر آنان تحمیل شده نجات پیدا میکنند.
مقامات امارت اسلامی از دسامبر سال گذشته حکم ممنوعیت تحصیل زنان در افغانستان را صادر کردند و متعاقباً آنها را از کار در سازمان های ملی و بین المللی منع کردند. علاوه بر این، وزارت تحصیلات عالی امارت اسلامی با صدور فرمان جدیدی ثبت نام دانشجویان دختر در تمام دانشگاه های دولتی و خصوصی را ممنوع کرده است که عملا راهیابی دختران به دانشگاه متوقف شده است.
او همچنان نوشته که طبق گزارشها، زنان و دختران افغانستان در چندین دانشگاه آنلاین در ایالات متحده و برتانیا اقدام به فراگیری علم کرده تا فرمان اخیر ممنوعیت آموزش را دور بزنند.
این سیستم در کشورهایی که درگیر جنگ و ناآرامی سیاسی هستند با موفقیت کار کرده است. به عنوان مثال، استارلینک در جنگ خود علیه روسیه سلاح مهمی را در اختیار اوکراین قرار داده و به مقاومت مردم ایران در مخالفت با رژیم استبدادی کمک کرده است.
افغانستان در شرایط فعلی واقعا به هم چون یک کاری ضرورت دارد درحالی این سهولت را برای ایرانی ها فراهم ساخته اما افغانستان صد برابر از ایران گرفتار معضل انترنت است.