
عفو بینالملل در واکنش به تشدید قیودات بر زنان که منجر به سلب آزادیهای آنان شده، با تمجید از زنان و دختران افغانستان گفته که مبارزات زنان شجاع افغانستان نباید نادیده گرفته شود.
بر بنیاد آنچه که عفو بینالملل میگوید، «جهان در حالی که محو خشونت علیه زنان را جشن میگیرد باید از یاد نبریم که حقوق زنان و دختران در افغانستان در ۱۵ ماه مداوم توسط طالبان نقض شده است.»
این سازمان در ادامه کارزار ۱۶ روزه فعالیت برای محو خشونت علیه زنان با شعار «دنیا را نارنجی کن» از مبارزات زنان شجاع افغان حمایت کرده و در توییتی نوشته که زنان و دختران شجاع افغان با «آزار، ارعاب و خشونت» روبرو هستند و این مبارزات آنها نباید نادیده گرفته شود.
درادامه این رشتهتوییتهای عفو بینالملل آمده که جامعه جهانی نباید وظیفه خود را در قبال مردم افغانستان فراموش کند. همچنان تاکید شده جامعه جهانی باید «امارت اسلامی» را تحت فشار قرار دهد تا به حقوق اساسی زنان احترام بگذارد. دسترسی به آموزش را فراهم کنند و دروازههای مکاتب را بر روی دختران باز کنند.
به تاریخ ۲۵ نوامبر (روز جهانی منع خشونت علیه زنان) آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد کارزار ۱۶روزه مبارزه در برابر خشونت علیه زنان را با شعار «جهان را نارنجی کن» به راه انداخت که بعدها در بیش از ۷۰ کشور جهان این ابتکار سازمان الملل گسترش یافت و از آن استقبال شد. این کارزار که از ۲۵ نوامبر آغاز شده تا ۱۰ دسامبر ادامه خواهد یافت.
بر اساس گزارشهای این سازمان، ۳۵ درصد زنان در جهان خشونتهای جسمی و جنسی را تجربه کردهاند. این در حالی است که بیشتر از نیمی از زنان افغانستان با خشونتهای گوناگون رو به رو هستند. آقای گوترش میگوید اگر جهان به وضعیت زنان افغانستان توجه نکند اوضاع زنان در افغانستان بدتر خواهد شد.
زنان در افغاستان نزدیک به ۱۵ ماه میشود که برای رسیدن به حقوق اساسیشان مثل اموزش، حق کار، مشارکت فعال در عرصههای مختلف و حقوق اجتماعی دادخواهی میکنند. این دادخواهیها که با اعتراضات نمادین در مکانهای بسته یا در خیابانها سازماندهی شده همواره مورد سرکوب قرار گرفته است. درنزدیک به دو ماه گذشته شش زن معترض از سوی حکومت بازادشت شده است و از سرنوشت آنها خبری در دست نیست.
اخیرا ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان متحد در ۲۵ نوامبر روز جهانی منع خشونت علیه زنان با ابراز نگرانی از وضیعت زنان در افغانستان گفته که خشونت علیه زنان و دختران در کشور مصداق خشونت برعلیه بشریت است.