
دکتر حمیرا رضایی، رییس شورای جهانی هزارهها در بریتانیا همراه با تیمی از محققان پزشکی برای نخستینبار موفق به ساخت دارویی شدهاند که بیماری موسوم به «پریاکلامپسیا» که در میان مادران باردار رایج است را درمان میکند.
شورای جهانی هزارهها امروز شنبه، بیستویکم عقرب با نشر پیامی گفته است که دکتر حمیرا رضایی پژوهشگر اصلی این تیم پزشکی بوده است.
طبق گزارش روزنامه گاردین، آژانس نظارت بر دارو و فرآوردههای بهداشتی بریتانیا برای تولید در سطح انبوه به این دارو مجوز داده است.
در پیامی که شورای جهانیها هزارهها منتشر کرده همچنان آمده است که «گروهی از دانشمندان در شرکت دارویی میرزایم باور دارند که این دارو در صورتیکه از هفته بیستم بارداری به بعد استفاده شود، میتواند از بیماری پریاکلامپسیا جلوگیری کند.»
حمیرا متولد ولسوالی جاغوری ولایت غزنی است. او در دور اول حاکمیت طالبان از افغانستان گریخت و تحصیلاتش در رشتهي پزشکی را در بریتانیا به پایان رسانید و اکنون به عنوان پژوهشگر در یکی از شرکتهای معتبر تولید دارو در بریتانیا مشغول تحقیق است.
او خودش در مصاحبهای که انجام داده میگوید که برای نخستین بار در جهان تیم تحقیقاتی آنان موفق به ساخت این دارو شدهاند.
گاردین در این مورد نوشته است که بیماری پریاکلامپسیا سالانه جان هزاران مادر باردار و نوزادانشان را در بریتانیا به خطر میاندازد و هیچ گزینهی درمانی ندارد. بر بنیاد آماری که گاردین منتشر کرده، این بیماری در سطح جهانی سالانه بین ۲ تا ۸ درصد حاملهگی را تحت تاثیر قرار میدهد و سالانه نیم میلیون نوزاد و حدود ۱۰۰ هزار زن را با خطر مرگ مواجه میکند.
این بیماری که دانشمندان از مهار آن تاکنون عاجز بودهاند، معمولا در نیمه دوم بارداری یا بلافاصله پس از تولد تشخیص داده میشود. علایم اولیه آن فشار خون بالا و پروتویین در ادرار است.
گفتنی است که طبق ارزیابی دکتر حمیرا رضایی، روند تولید انبوه این دارو و روند آزمایش آن روی داوطلبان ممکن است سالها زمان ببرد.