اگر «عذرا جعفری» را در گوگل جستجو کنید تعداد زیادی عکس و گزارش ظاهر می‌شود. همه عنوان «نخستین شهردار زن در افغانستان» را نشان می‌دهد و این واقعیت بدیهی اکنون نادیده گرفته شده و ظریفه غفاری خود را به عنوان نخستین شهردار معرفی کرده است که واکنش‌های زیادی به همراه داشته است‌.

مستند «در دستانش» در شبکه‌ی نتفلکس به کارگردانی مارسل متلفسن تهیه شده است که در آن از ظریفه غفاری، شهردار پیشین میدان وردک به عنوان نخستین شهردار زن در افغانستان یاد شده است؛ در حالیکه گفته می‌شود نخستین شهردار زن در افغانستان عذرا جعفری است که در سال ۲۰۰۸ به شهرداری نیلی، مرکز دایکندی از سوی حامد کرزی منصوب شد و تا سال ۲۰۱۴ نیز در سمت خود به عنوان شهردار باقی ماند.

همچنان هیلاری کلینتون به تاریخ ۲۲ آگوست ۲۰۲۲ در حساب کاربری انستاگرامش با منتشر کردن عکسی از ظریفه غفاری او را به عنوان «نخستین شهردار زن افغانستان» معرفی کرده و نوشت که: «من و چلسی معتقدیم که داستان ظریفه غفاری، اولین شهردار زن افغانستان و جوانترین شهردار منصوب شده، شایسته گفتن است.»

ظریفه غفاری نیز در وب‌سایتش از خود به عنوان «نخستین شهردار زن افغانستان» یاد کرده است و دکتر حمیرا رضایی، فعال حقوق بشر و رییس کمیته «طرح و پلان» شورای جهانی هزاره‌ها در مقاله‌ای نوشته است که خانم غفاری یا از تاریخ آگاهی ندارد که خود را چنین “زننده” به عنوان نخستین شهردار جا می‌زند یا از تاریخ آگاهی دارد و از عمد حق زنان پیشگام را زیر پا می‌کند.

مقاله‌ای حمیرا رضایی در شبکه تحلیل‌گران بلاق منتشر شده و در چند روز اخیر چندین بار باز نشر شده است. او در این مقاله عنوان نخستین شهردار زن در افغانستان را به عذرا جعفری می‌دهد و نیز نوشته است: از اینکه مستندسازان غربی چنین آشکار فریب می‌خورند متعجب شده است.

خانم رضایی همچنان با شمار دیگر از فعالان حقوق بشر طومار آنلاینی را راه‌اندازی کرده‌اند و می‌گویند که ظریفه غفاری حق دیگر زنان را تخطئه می‌کند، یا از آن به مقاصد شخصی خود استفاده می‌کند. به گفته‌ی این فعالان، ظریفه غفاری نه تنها اولین شهردار زن در افغانستان نیست بلکه عنوان دومین شهردار زن هم به او نمی‌رسد.

بعد از عذرا جعفری به عنوان نخستین شهردار زن، خدیجه زهرا احمدی به عنوان دومین شهردار زن افغانستان معرفی شده است که در سال ۲۰۱۸ به عنوان شهردار شهر نیلی منصوب شده بود.

فعالانی که این طومار را همرسانی می‌کنند می‌گویند که نباید ظریفه غفاری از عنوانی که به او اختصاص ندارد سوء‌استفاده کند.

همچنان در یادداشت دیگر از دکتر حمیرا رضایی آمده است که هیلاری کلینتون نوشته خود در مورد ظریفه غفاری را ویرایش کرده و و نوشته‌اش را به «یکی از نخستین شهرداران زن افغانستان» تغییر داده است.